Andorra aprova la seva Llei de Mediació

Molt bones notícies per tots els amics de la mediació i el diàleg. Avui el Consell General d’Andorra ha aprovat per unanimitat la seva primera Llei de Mediació.

MediacióA partir d’avui s’obre un període de 15 dies perquè els Co-prínceps contrasignin la Llei. Un cop superat aquest darrer tràmit, la Llei de Mediació es publicarà al Butlettí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA) i entrarà en vigor al dia següent. Podem calcular, per tant, que a finals d’abril Andorra tindrà la seva primera Llei de Mediació.

Cal recordar que la Llei va ser un projecte sorgit del Postgrau en Mediació que va fer la universitat d’Andorra el curs 2014 – 2015. De llavors ençà, la Llei ha estat treballada per un grup en què hi han participat mediadors, responsables del ministeri d’Afers Socials, Justícia i Interior, Batllia, la Cambra de Comerç i el Col·legi d’Advocats, entre altres experts que hi han participat puntualment. Moltes gràcies a totes i tots els que heu fet possible arribar fins aquí.

Consell General aprovacióDe la sessió d’avui al Consell General, en vodria destacar que en les seves intervencions tant el Govern com els grups parlamentaris denotaven haver entès els valors i filosofia de la mediació com a eina de diàleg. Així mateix, és un plaer que la Llei s’aprovi en la mateixa sessió que ha servit per aprovar la Llei que permetrà l’acollida de persones refugiades.

 

Un cop estigui publicada la Llei, en faré un anàlisi en el blog, resumint els seus punts principals. Si teniu qualsevol pregunta sobre la mediació o la mateixa Llei, no dubteu en enviar les vostres preguntes a: mediacio@dialoga.ad

Quant a Ramon Tena

Soy mediador y formador en gestión de conflictos. Actualmente impulso el proyecto de emprendimiento social Dialoga y desde hace dos años soy miembro del Pool of Trainers del Consejo de Europa. Colaboro con empresas, universidades y organizaciones nacionales e internacionales en el desarrollo de competencias para transformar el conflicto en cooperación.
Aquesta entrada ha esta publicada en Mediació. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.