S’aprova el projecte de Llei de Mediació d’Andorra

33c9ae729bd7093b805986575b87216b_L

El Consell de Ministres d’ahir dimecres va aprovar el projecte de Llei de Mediació. Com es va explicar en la roda de premsa posterior, aquest sistema de gestió de conflictes servirà per promoure el diàleg i funcionar com una alternartiva a la Batllia. Però el text va molt més enllà i proposa un sistema per treballar en paralel al sistema judicial i col·laborar en casos que es trobin en via judicial.

La tipologia de casos que es poden acollir a aquest sistema de resolució de conflictes és força ampli i abarca assumptes de tipus familiar, mercantil, civil o comunitari. La mediació escolar també estaria coberta per aquesta Llei.

En aquesta notícia es pot trobar més informació: https://www.govern.ad/interior/item/8622-el-govern-aprova-el-projecte-de-llei-de-mediacio

I aquí us podeu descarregar la presentació que es va fer durant la roda de premsa: 1018_Presentacio_projecte_Llei_de_mediacio-2

El procés d’elaboració del projecte de Llei ha estat un bon exemple de treball col·laboratiu per assolir aquest text fonamental en la promoció d’una cultura del diàleg

Finalment, val la pena mencionar el procés a través del qual s’ha treballat en el projecte de Llei. Es tracta d’una proposta que va sorgir del postgrau en mediació. Posteriorment, es va formar un grup de treball en què van col·laborar persones i institucions diverses com experts en mediació, el ministeri d’Interior, Justícia i Benestar, la Batllia, el Col·legi d’Advocats, la Cambra de Comerç… Un bon exemple de treball col·laboratiu per assolir aquest text fonamental en la promoció d’una cultura del diàleg.

Un fort agraïment a tots i totes els que heu fet possible arribar fins aquí. Espero els vostres comentaris a mediacio@dialoga.ad

Quant a Ramon Tena

Soy mediador y formador en gestión de conflictos. Actualmente impulso el proyecto de emprendimiento social Dialoga y desde hace dos años soy miembro del Pool of Trainers del Consejo de Europa. Colaboro con empresas, universidades y organizaciones nacionales e internacionales en el desarrollo de competencias para transformar el conflicto en cooperación.
Aquesta entrada s'ha publicat en Mediació i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.