Valoració positiva del Curs Nacional d’Educació en Drets Humans

La setmana passada va acabar el primer curs nacional d’educació en drets humans que es feia a Andorra i arriba el moment de fer-ne la valoració i compartir-ne els resultats.

Presentació al Consell General

_MG_3989La valoració no pot ser més que positiva, tant pel perfil divers dels participants com, sobretot, per la seva implicació i participació activa. Així mateix, cal destacar que el tret de sortida del curs el va donar el Síndic General, Vicenç Mateu, en la seu del Consell General. L’obertura del curs va servir també per fer el llençament oficial del manual Petit Compass, la traducció al català del manual d’edució en drets humans del Consell d’Europa “Compassito”. L’acte va comptar amb l’assistència d’un nombrós públic i d’autoritats de diferents institucions del Principat.

Desenvolupament del curs

20140905_101410Pel que fa al curs, va tenir amb un primer bloc més genèric sobre els drets humans i els instruments de protecció nacionals i internacionals. Vam tenir la sort de comptar amb experts externs que van venir a presentar la seva tasca: la directora d’Afers Multilateral al Ministeri d’Afers Exteriors, la Sra. Gemma Cano, la presidenta de l’Institut de Drets Humans d’Andorra, la Sra. Elisa Muxella i l’advocada Patrícia Bragança.

El segon bloc va estar destinat a experimentar l’educació en drets humans a través de metodologies de treball en educació no formal. Com a part d’aquest bloc, els participants van prendre el protagonisme i van ser els encarregats de desenvolupar les seves pròpies dinpamiques del manual Petit Compass amb la resta del grup. Prova de la implicació dels participants és el fet que les dinàmiques es van adaptar al grup i que fins i tot es van crear nous exercicis.

darrer diaFinalment, el tercer bloc va consistir en avaluar les possibilitats de l’educació en drets humans a Andorra i disenyar possibles accions per donar continuitat al curs, que poden anar des de noves formacions a col·lectius específics (professors, policia, premsa, universitat….) fins a la creació d’una associació per promoure l’EDH a Andorra o la presentació del Petit Compass en altres ciutats.

 

I ara què?

Cal destacar que es va posar data i nom a les diverses propostes que van sorgir durant el darrer dia del taller. Per tant, ara cal fer-se la gran pregunta: I ara què? Doncs de moment en un parell de setmanes els participants al curs ens tornarem a trobar per explorar les possibilitats de donar continuïtat al taller. Un dels grans objectius d’aquest curs era juntar un grupet de persones a Andorra que tinguessin ganes de treballar en l’àmbit de l’EDH. Doncs l’única cosa que es pot dir és: objectiu assolit!

20140906_111905Si esteu interessats en la temàtica de l’educació en drets humans, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres. No volem acabar sense agraïr el suport que hem tingut del Consell d’Europa, el Consell General i el Govern d’Andorra i la càlida acollida que hem tingut aquests dies per part de Mn. Ramon, l’Esther i el Jordi.

Quant a Ramon Tena

Soy mediador y formador en gestión de conflictos. Actualmente impulso el proyecto de emprendimiento social Dialoga y desde hace dos años soy miembro del Pool of Trainers del Consejo de Europa. Colaboro con empresas, universidades y organizaciones nacionales e internacionales en el desarrollo de competencias para transformar el conflicto en cooperación.
Aquesta entrada ha esta publicada en Educació en Drets Humans, Formació. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Valoració positiva del Curs Nacional d’Educació en Drets Humans

  1. Retroenllaç: La xarxa d’Educadors en Drets Humans es comença a moure | Andorra Mediació

  2. Retroenllaç: El Pool of Trainers del Consell d’Europa integra un expert andorrà | Andorra Mediació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.