Resultats del taller Can Ya Makan a Egipte

20140115_134335El passat mes de desembre Sharm El Sheik (Egipte) va acollir el taller Can Ya Makan… Human Rights! Es tractava d’una formació sobre com explicar els Drets Humans a infants fent servir la tradició oral mediterrània: titelles, contes, teatre... Es tractava del tercer taller de formació sobre quest mateix tema, afegint-se als que ja havien tingut lloc a Coma-ruga (Catalunya) i Amman (Jordània).

El taller va coincidir amb altres esdeveniments organitzats per l’ONG que ens acollia (Waseela) i amb una conferència del programa euro-mediterrani de la Unió Europea, juntant a més de 400 participants.

20131218_121640La primera part del taller va consistir en una introducció genèrica a temes com els Drets Humans, els Drets dels Infants, educació no formal o l’art com una forma d’activisme. En la segona part els participants van entrar més a fons en els temes del taller i van fer sessions sobre dinàmiques per tractar els Drets Humans, elaboració de titelles o tècniques de construcció de contes. Finalment, en la tercera part els participants es van convertir en els protagonistes i van elaborar les seves pròpies eines per transmetre els Drets Humans als infants. Les eines que havien desenvolupat es van presentar als participants en la conferència euro-mediterrània.

Problemàtiques concretes

20131220_191902En alguns casos, es van desenvolupar eines que abordaven problemàtiques concretes. A tall d’exemple, un dels grups va desenvolupar una activitat per tractar amb infants de Jordània el drama dels refugiats siris que arriben al país. Els participants van començar a explicar un conte en què uns animals havien de fugir d’un bosc que s’havia cremat. Després d’un temps al desert, els animals arribaven a un altre bosc amb altres animals. Quina seria la rebuda que donarien als nouvinguts? El conte s’acabava aquí i eren els infants qui havien d’acabar el conte i buscar solucions perquè tots els animals poguessin viure junts. Aquesta eina ja s’està aplicant en algunes escoles de Jordània.

Aquest taller era el tercer que es feia en el marc del projecte Can Ya Makan… Human Rights! Vistos els bons resultats, els organitzadors ja estan pensant en com donar-hi continuitat, per exemple a través d’un quart taller o de la publicació d’un manual amb les eines i dinàmiques que s’han desenvolupat fins el moment.

Les organitazions i els formadors que van prendre part en el taller van ser AHEAD (Catalunya), i-Dare (Jordània), NC Future Now (Bulgària) i Waseela (Egipte). Podeu trobar molta més informació al blog del projecte o a la nostra pàgina de Facebook.

dibuix grup

Quant a Ramon Tena

Soy mediador y formador en gestión de conflictos. Actualmente impulso el proyecto de emprendimiento social Dialoga y desde hace dos años soy miembro del Pool of Trainers del Consejo de Europa. Colaboro con empresas, universidades y organizaciones nacionales e internacionales en el desarrollo de competencias para transformar el conflicto en cooperación.
Aquesta entrada s'ha publicat en Formació, Uncategorized i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.