La mediació, protagonista als mitjans andorrans

Durant la darrera setmana la mediació ha estat protagonista en diverses entrevistes en els mitjans de comunicació d’Andorra.

ECasadevallEl tret de sortida el va donar dilluns passat el President del Consell Superior de la Justícia, Enric Casadevall. Convidat al programa Ara i Aquí 2.0 (RNA) per parlar sobre la situació de la justícia, Casadevall va indicar que la mediació “està a l’agenda“. Com va explicar posteriorment, és un tema en què s’hi està treballant i que ajudaria a alleugerir la justícia, tot i que caldria que fos una eina que estés regulada per llei. Podeu escoltar l’entrevista clicant aquí o en la seva fotografia.

FBadiaEl dia següent (26/02/2013), va ser el torn del degà del Col·legi d’Advocats d’Andorra, Francesc Badia. A Andorra Televisió Badia va indicar que el Col·legi d’Advocats està treballant en la creació d’un centre de mediació “per posar a disposició dels ciutadans un conjunt de mediadors provinents de diverses disciplines”. Per això, conjuntament amb la Universitat d’Andorra i diversos col·lectius, el Col·legi està treballant per oferir una formació “sòlida” en mediació, amb un postgrau d’unes 280 hores. La mediació, va concloure Badia “juntament amb altres eines com l’arbitratge ajudaria a descarregar l’Administració de Justícia“. Podeu veure la seva entrevista clicant aquí o en la seva imatge.

XEspotEl dijous va ser el ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot qui també al programa Ara i Aquí 2.0. va fer menció de la mediació. Espot va indicar que  s’està treballant en el Codi de Procediment Civil i que s’està plantejant que hi pugui haver un apartat dedicat a la mediació. Així mateix, Espot va plantejar que la mediació es pot aplicar a diverses àrees com poden ser els afers de família o l’àmbit laboral (on ja existeix un requeriment de conciliació prèvia). Per veure l’entrevista cliqueu a la imatge de la dreta o feu clic aquí.

custodiaFinalment, avui el telenotícies migdia d’Andorra Televisió emetrà fragments de l’entrevista al mediador Ramon Tena. En ella, Tena explica algunes de les característiques principals de la mediacio i ofereix més detalls sobre alguns dels esdeveniments que estan tenint lloc al voltant de la mediació, com la formació que vol oferir el Col·legi d’Advocats i la Universitat d’Andorra. I recordeu, a les 11:30 hores serà fidel a la seva cita quinzenal al programa Ara i Aquí 2.0 (94.2 FM) per parlar sobre els efectes positius del conflicte al lloc de treball.

Tot plegat, és un moment interessant per tots aquells que creiem en la mediació. Sembla que les coses es comencen a moure. En definitiva, la mediació té futur a Andorra!

Quant a Ramon Tena

Soy mediador y formador en gestión de conflictos. Actualmente impulso el proyecto de emprendimiento social Dialoga y desde hace dos años soy miembro del Pool of Trainers del Consejo de Europa. Colaboro con empresas, universidades y organizaciones nacionales e internacionales en el desarrollo de competencias para transformar el conflicto en cooperación.
Aquesta entrada s'ha publicat en ADR, Mediació i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.