Taller d’eines de mediació laboral (18 i 19 de febrer) amb la Cambra de Comerç

LDSC01629‘aparició de desacords i conflictes al lloc de treball és un fet natural. Tot i això, si no es gestionen de forma efectiva poden causar un baix rendiment en l’equip, mal ambient laboral, un augment de les baixes o fins i tot un perjudici en l’atenció a client.

D’altra banda, no gestionar desacords i diferència de punts de vista sobre aspectes claus de la gestió de l’empresa pot provocar que es retardi la presa de decisions importants.

Els dies 18 i 19 de febrer, la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d’Andorra (CCIS) organitza un taller d’eines de mediació a la feina. El taller, facilitat pel mediador Ramon Tena Pera, proporcionarà eines i habilitats per fer front als conflictes i desacords que apareixen en entorns laborals. Aquí en teniu el programa: MEDIACIÓ CCCIS

APRENDRE A “LLEGIR” EL CONFLICTE

El primer pas per gestionar un conflicte de forma eficient és entendre’l. Per això durant la primera part veurem algunes de les característiques principals del conflicte, com per exemple el seu cicle de vida o la diferència entre posicions i interessos. Durant la segona part, els participants veuran diverses eines que permeten entendre el conflicte i gestionar-lo de forma positiva (escolta activa, preguntes obertes…), així com un procés en quatre passos derivat de la mediació.

Durant la darrera part del taller, els participants tindran la oportunitat de practicar les eines i el procediment a través de dinàmiques i “role plays“.

LA MEDIACIÓ: UNA EINA EFICIENT

La mediació és una forma innovadora i flexible de gestionar desacords en què les parts en conflicte es troben amb un mediador neutral. Aquest els ajuda a escoltar-se, identificar els principals punts en desacord i negociar entre ells per assolir acords mútuament satisfactoris. Tot i que es tracta d’un procediment poc conegut a Andorra, als països veïns fa temps que s’utilitza de forma extensiva, ja que permet arribar a acords de forma ràpida, econòmica, eficient i confidencial. De fet, segons els estudis que es realitzen periòdicament, el percentatge d’acords als que s’arriba en mediació és d’entre el 75 i el 90 %.

Per informació complementària, no dubteu en enviar un correu a mediadorand@andorra.ad o consulteu aquest enllaç a la pàgina web de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d’Andorra.

Quant a Ramon Tena

Soy mediador y formador en gestión de conflictos. Actualmente impulso el proyecto de emprendimiento social Dialoga y desde hace dos años soy miembro del Pool of Trainers del Consejo de Europa. Colaboro con empresas, universidades y organizaciones nacionales e internacionales en el desarrollo de competencias para transformar el conflicto en cooperación.
Aquesta entrada s'ha publicat en Laboral, Mediació, Organitzacions i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Taller d’eines de mediació laboral (18 i 19 de febrer) amb la Cambra de Comerç

  1. Jordi Tena ha dit:

    muy chulo. sigo sin poder hablar. Pero bueno as no se puede discutir. es una buena solucuion. Jua jua.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.